Доступність посилання

ТОП новини

США занепокоєні новиною про ядерну програму Північної Кореї


Чільний військовий США заявив у неділю, що інформація про нове сучасне підприємство для збагачення урану в Північній Кореї свідчить, що то «небезпечна країна», яка має намір далі створювати ядерну зброю.

Голова Об’єднаного комітету начальників штабів адмірал Майкл Маллен заявив, що учасники шестисторонніх переговорів щодо ядерної програми Північної Кореї – США, Китай, Росія, Японія і Південна Корея – мають співпрацювати, щоб вчинити тиск на керівника Півночі Кім Чен Іра з приводу його ядерних амбіцій.

Раніше в недільному числі щоденника «Нью-Йорк Таймз» колишній керівник американської ядерної Національної лабораторії Лос-Аламос Сіґфрід Гекер заявив, що під час свого недавнього візиту до Північної Кореї бачив там нове сучасне підприємство для збагачення урану, що підвищує занепокоєння навколо ядерної програми Пхеньяна.

За словами американського вченого-ядерника, якого нині регулярно допускають до ядерних об’єктів Північної Кореї, він був «вражений» цим підприємством.

Учений додав, що північнокорейські урядовці заявили йому, що там уже працює 2 тисячі центрифуг для збагачення урану, але це число не має незалежного підтвердження.

У неділю ж увечері посланець США до Північної Кореї Стівен Босворт прибув до Сеула в Південній Кореї. Це частина його поїздки країнами регіону, яка має на меті поновити перервані переговори про ядерне роззброєння Північної Кореї.
XS
SM
MD
LG