Доступність посилання

ТОП новини

Штаб підприємців: влада перешкоджає планованій акції протесту


Влада перешкоджає підприємцям, які виступають проти прийняття Податкового кодексу, дістатися до Києва на понеділкову акцію протесту, мовиться в повідомленні в неділю Центрального штабу порятунку українського підприємництва.

Штаб також заявляє, що до нього надходить інформація про те, що працівники про правоохоронних органів перешкоджають пересуванню автоколон із учасниками акції протесту до Києва, представники податкової служби і Управління боротьби з економічною злочинністю залякують адміністрації ринків і підприємців, а контрольні органи здійснюють часті рейди на ринках чи в торгових центрах, і про інші факти «системного тиску на підприємців».

Центральний штаб порятунку українського підприємництва також заявив, що з «вартих довіри джерел» має дані про заборону призначеної на понеділок акції протесту і про можливу «силову протидію» правоохоронців та київської МДА монтажеві сцени й апаратури для цієї акції.

Штаб заявив, що такі дії влади не залякають і не зупинять підприємців та не зможуть зірвати акції протесту, а до правоохоронців звернувся з закликом пам’ятати про присягу народові України і не виконувати «злочинних наказів».

Штаб також закликав владу припинити тиск на підприємців і дозволити їм здійснити конституційне право на протест у рамках, передбачених законодавством.

Інакше ж, попереджає Центральний штаб порятунку українського підприємництва, дії учасників протестів можуть вийти поза ці рамки і призвести до «непередбачуваних наслідків».

У штабі очікують, що в понеділок на акції протесту до Києва з’їдуться підприємці з усіх областей України і що їх мало б бути не менш як сто тисяч.

У неділю з інших джерел уже надходили повідомлення про те, що міліція перешкоджає транспортові з учасниками акції прибути до Києва і змушує водіїв такого транспорту відмовлятися від поїздки, а в Києві вже чинять перешкоди цілком легальному, за словами організаторів, монтажеві сцени і звукового обладнання до акції на майдані Незалежності.

Підприємці вимагають, щоб Президент Віктор Янукович наклав вето на нещодавно ухвалений у Верховній Раді Податковий кодекс, вважаючи, що цей документ знищить мале і середнє підприємництво.
XS
SM
MD
LG