Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові громадськість взялася за підготовку до Дня пам’яті жертв Голодомору


Громадські організації Харкова створили Громадський комітет із вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, мета об’єднання – належна підготовка до Дня пам’яті жертв Голодомору 27 листопада.

Ініціаторами створення комітету виступили, зокрема, Харківська обласна молодіжна організація «Спілка активної молоді», Громадський рух «За Україну», «Молодіжний Націоналістичний Конгрес» у Харківській області, громадські організації «Воля», «Поступ», «Молода Просвіта», «Зелений фронт».

У плані науково-просвітницьких і пам’ятних заходів, який затвердив Громадський комітет, зазначається, що всі заходи проходитимуть без використання партійної символіки.

Серед заходів – відкриття виставки «Голодомор 1932-1933 років на Харківщині. Мовою документів», яку презентують 23 листопада у національному університеті імені Каразіна; показ фільмів про Голодомор на місцевих телеканалах; презентація книги «Голодомор 1932-1933років в Україні за документами СБУ».

Також відбудеться урочисте покладання квітів, горщиків із зерном і калиною до підніжжя скульптурної композиції на Меморіальному комплексі жертвам Голодомору в Харківській області, а на майдані Свободи пройде всеукраїнська акція «Запали свічку».

Минулої суботи на меморіалі пам’яті Жертвам Голодомору відбувся суботник, який організували активісти громадських об’єднань і фонд колишнього голови обласної державної адміністрації Арсена Авакова.

Раніше чинний голова області Михайло Добкін заявив, що грошей на утримання Меморіалу жертвам Голодомору в сільраді, на балансі якої він перебуває, немає. Добкін запропонував опікуватися монументом колишньому керівнику області Арсенові Авакову.
XS
SM
MD
LG