Доступність посилання

ТОП новини

Чечетов: вибори до парламенту будуть змішані і без блоків


У новому законопроекті про вибори Верховної Ради передбачатиметься змішана система та заборона участі блоків у них, заявив сьогодні перший заступник голови фракції Партії регіонів Михайло Чечетов.

Виступаючи на прес-конференції, він навів приклад блоку «Наша Україна – Народна самооборона». «Було дев’ять політичних карликів, які не мали перспективи пройти до Верховної Ради», і лише «Віктор Ющенко своїм авторитетом тоді протягнув цих політичних карликів до парламенту», цитує його слова агентство «УНІАН».

За його словами, «тепер ніхто з цього блоку не несе ніякої відповідальності, оскільки він розпався, а партії, які до нього входять, приєдналися вже до інших політичних сил».

Водночас Чечетов наголосив, що зараз немає потреби вже найближчим часом ухвалювати зміни до виборчого законодавства, оскільки, заявив він, вибори Верховної Ради відбудуться в 2012 році.

Раніше сьогодні Центральна виборча комісія не змогла ухвалити рішення про призначення виборів на 27 березня 2011 року, як того вимагає чинна редакція Конституції.

Верховна Рада нині розглядає законопроект про зміни до Конституції, який мав би перенести ці вибори на жовтень 2012 року, але цей законопроект може бути остаточно ухвалений не раніше як у лютому 2011 року.
XS
SM
MD
LG