Доступність посилання

ТОП новини

Учасникам акції в Києві передали припис про демонтаж наметів


Представники комунального підприємства «Київблагоустрій» передали учасникам акції протесту проти Податкового кодексу на Майдані Незалежності в Києві припис виконавчої служби про демонтаж наметового містечка. Про це повідомили в міліції.

За даними правоохоронців, на Майдан також мають прибути представники виконавчої служби для виконання рішення суду про заборону проводити акції протесту до 27 листопада.

Крім того, співробітники міліції склали адміністративний протокол за статтею 185-1 Кодексу про адміністративні порушення проти одного з організаторів акції протесту.

Вчора вранці на Майдані Незалежності у Києві підприємці розпочали акцію протесту проти набуття чинності Податкового кодексу, ухваленого Верховною Радою минулого тижня. Активісти вимагають, щоб Президент застосував вето до цього закону.

Того ж дня Окружний адміністративний суд Києва за позовом КМДА заборонив проведення масових заходів 22-26 листопада у центрі Києва. Як пояснили в мерії, таке рішення ухвалили «у зв’язку з візитами іноземних делегацій з 21 до 24 листопада 2010 року...».

Однак підприємці заявили, що не мають наміру зупиняти акцію протесту.

Водночас вчора ввечері депутат від НУНС Юрій Гримчак заявив, що міліція не має права розігнати підприємців, які протестують на Майдані Незалежності проти податкового кодексу. «Зранку я подав заявку про проведення зустрічі з виборцями. Тому у нас тут попри рішення суду є офіційна зустріч зі мною», – заявив він зі сцени Майдану.

Підприємці почали збір підписів за проведення референдуму з розпуску Верховної Ради.
XS
SM
MD
LG