Доступність посилання

ТОП новини

Влада Києва пропонує мітингувальникам інше місце для акції


Міська влада Києва заявляє, що не має наміру перешкоджати проведенню масових акцій протесту в столиці, але занепокоєна з приводу порушень громадського порядку та перекриття руху транспорту в центрі міста.

Як повідомляє прес-служба Київміськдержадміністрації, заступник голови КМДА Олександр Пузанов зустрівся сьогодні з представниками організаторів акції протесту підприємців на Майдані Незалежності.

Пузанов заявив, що міська влада ніяк не намагається обмежити права громадян на мирні збори, однак такі заходи не повинні перешкоджати повноцінному функціонуванню столиці.

«Найбільшою проблемою для багатомільйонного Києва днями стала можливість безперешкодного пересування містом транспортних засобів, зокрема громадського транспорту, карет швидкої допомоги. Унаслідок того, що вчора учасники мирного зібрання перекрили головну вулицю столиці – Хрещатик, було ускладнено, а місцями і повністю заблоковано рух автотранспорту», – пояснив чиновник.

Пузанов також нагадав про офіційні візити до України іноземних делегацій.
За його словами, міська влада готова до діалогу з організаторами акції і може запропонувати альтернативні місця для проведення мирних зібрань громадян.

«Ми пропонуємо перемістити проведення запланованих заходів на інші площі міста. Наприклад, на площу імені Лесі Українки чи Контрактову», – заявив Пузанов.

Він також запевнив, що міська влада готова забезпечити місця проведення акцій біотуалетами, каретами швидкої допомоги, сприяти охороні громадського порядку.

Вчора, 22 листопада, вранці на Майдані Незалежності у Києві підприємці розпочали акцію протесту проти набуття чинності Податкового кодексу, ухваленого Верховною Радою минулого тижня. Активісти вимагають, щоб Президент застосував вето до цього закону.

Того ж дня Окружний адміністративний суд Києва за позовом КМДА заборонив проведення масових заходів 22-26 листопада у центрі Києва. Як пояснили в мерії, таке рішення ухвалили «у зв’язку з візитами іноземних делегацій з 21 до 24 листопада 2010 року...».

Однак підприємці заявили, що не мають наміру залишати Майдан Незалежності.
XS
SM
MD
LG