Доступність посилання

ТОП новини

Від Януковича вимагають звільнити Могильова


Народні депутати від партії «Наша Україна» вимагають від Президента України негайно звільнити міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова. Відповідне депутатське звернення зареєстроване в Адміністрації Президента, повідомляє сайт партії «Наша Україна».

У зверненні йдеться про події, пов’язані з мирними зборами громадян України, які протестують проти введення в дію Податкового кодексу.

Нашоукраїнці заявляють, що правоохоронні органи «фактично перешкоджають конституційному праву громадян України збиратися мирно без зброї і проводити збори, мітинги, походи і демонстрації, про проведення яких завчасно були сповіщені органи виконавчої влади чи органи місцевого самоврядування».

Крім того, як йдеться у зверненні, органи міліції використовують «методи незаконного тиску з метою перешкодити громадянам України вільно висловлювати свої погляди та переконання».

Депутати також зазначили, що 22 листопада міліція «незаконно затримала 140 автобусів» з учасниками акції протесту проти Податкового кодексу з різних регіонів України.

У зв’язку з цим депутати вимагають від Президента негайно звільнити Могильова з посади голови МВС у зв’язку «з грубим порушенням співробітниками органів міліції України прав і свобод людини та громадянина».

«Якщо цього не відбудеться, то будемо вважати, що всю відповідальність за антизаконні дії міліції бере на себе особисто Президент України», – наголошується в заяві.
XS
SM
MD
LG