Доступність посилання

ТОП новини

Янукович: Ізраїль – важливий партнер України на Близькому Сході


Президент України Віктор Янукович сподівається на активізацію українсько-ізраїльських відносин, у тому числі на парламентському рівні. Про це він сказав під час зустрічі з президентом Ізраїлю Шимоном Пересом сьогодні у Києві.

«Ізраїль є важливим політичним і торговельно-економічним партнером України на Близькому Сході», – сказав Янукович.

При цьому глава Української держави наголосив, що Україна позитивно оцінює динаміку розвитку двосторонніх відносин з Ізраїлем. Зокрема, Янукович відзначив суттєву активізацію двосторонньої співпраці в політичній сфері та у сфері зовнішньоекономічних відносин після 2009 року.

Водночас Янукович висловив думку, що двосторонні міжпарламентські зв’язки між Україною та Ізраїлем недостатні. «Ми надаємо великого значення міжпарламентським зв’язкам, потенціал яких, на мою думку, використовується не повною мірою», – наголосив український Президент. У зв’язку з цим він запропонував своєму ізраїльському колезі порушити питання про налагодження двостороннього парламентського обміну для обговорення актуальних питань співпраці.

Янукович висловив упевненість, що державний візит до України президента Ізраїлю стане «потужним імпульсом» розвитку двосторонніх відносин і під час візиту сторони визначать пріоритети співпраці на перспективу.

Зі свого боку, Перес подякував Януковичу за теплий прийом. «Попри дощ, це найтепліший прийом з усіх можливих», – наголосив глава Ізраїльської держави.

Перес зазначив, що в України та Ізраїлю спільне минуле «зі зльотами та падіннями». «Сам факт, що Україна протягом багатьох століть була місцем проживання великої кількості євреїв... незважаючи на час Голокосту, нас пов’язує великий відрізок часу, і тут зберігалася єврейська культура, культурна спадщина», – сказав він.

Візит президента Ізраїлю до України триватиме до 26 листопада.
XS
SM
MD
LG