Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: гривні на даний час нічого не загрожує


Голова Ради Національного банку України Петро Порошенко заявляє, що в короткотерміновій перспективі гривні нічого не загрожує. Водночас, за його словами, «в умовах світової економічної нестабільності стовідсоткової гарантії незмінності валютного курсу не дасть ніхто».

«Я переконаний у тому, що валютний курс є елементом захисту національної економіки. Всі країни сьогодні відчувають небезпеку ревальвації національної валюти, тобто укріплення національної валюти, і як наслідок цього, неконкурентноздатності національної економіки на зовнішніх ринках. В умовах, коли великий девальваційний потенціал долара, в короткотерміновій перспективі гривні нічого не загрожує», – сказав Порошенко в інтерв’ю Радіо Свобода.

За його словами, Національний банк забирає зайві долари з ринку, спрямовуючи їх в золотовалютні резерви.

Як заявив голова Ради НБУ, пріоритетом має бути підвищення конкурентоздатності української економіки, залучення сюди інвестицій, зняття мораторію на використання сільськогосподарських земель, зняття обмежень для українського експорту, повернення ПДВ. «Саме ці заходи гарантують потужний платіжний баланс, а як наслідок потужну національну валюту», – сказав Порошенко.
XS
SM
MD
LG