Доступність посилання

ТОП новини

Представники підприємців зустрілися з іноземними дипломатами


Організаційний страйковий комітет підприємців зустрівся з представниками дипломатичного корпусу в Україні, повідомив член оргкомітету Олександр Данилюк, якого цитує агентство «УНІАН».

За його словами, в зустрічі взяли участь представники посольств США, а також Франції, Іспанії, Німеччини, Данії та інших країн Євросоюзу.

Під час зустрічі дипломати «висловили занепокоєння щодо нестабільної ситуації в Україні, поглиблення соціально-економічної кризи, спровокованої непрофесійними діями уряду, а також браком легітимності влади в Україні, яка відмовляється оголошувати парламентські вибори», наводить агентство слова Данилюка.

Один із організаторів протесту, який повідомив про цю зустріч учасникам акції на майдані Незалежності в Києві, заявив, що послам розповіли про мирний громадянський характер страйку підприємців, які вважають, що права і свободи перебувають під серйозною загрозою.

За його словами, дипломатам заявили, що «влада чинить постійні спроби, щоб припинити цю акцію, бо вона практично є іскрою, з якою може почнеться загальнонаціональний виступ» на захист прав підприємців.

Він також заявив, що дипломати в відповідь запевнили, що світова спільнота, США, країни ЄС пильно стежать за тим, що відбувається в Україні.

«Вони бачать, як згортаються права і свободи. Їм не байдуже. Ми не самі», – наводить його слова інтернет-видання «Українська правда».
XS
SM
MD
LG