Доступність посилання

ТОП новини

Янукович занепокоєний, але наразі – безпорадний – Акімова


Київ – Президент України Віктор Янукович зможе лише з понеділка визначитись щодо доцільності чи недоцільності застосування вето на ухвалений Верховною Радою Податковий кодекс. Про це журналістам повідомила одна з координаторів акції протесту підприємців Оксана Продан після закінчення переговорів в Адміністрації Президента.

Вона зазначила, що ініціативна група підприємців зустрілась із заступником глави Адміністрації Президента Іриною Акімовою. Вона запевнила, що Президент доручив забезпечити при аналізі положень Податкового кодексу дотримання усіх прав суб’єктів підприємницької діяльності, щоб не було порушень чи звужень їхніх прав.

Заступник глави Адміністрації Президента Ірина Акімова
При цьому Продан зазначила, що лише завтра увечері в Адміністрації Президента планують отримати текст Податкового кодексу, на суботу планується підготувати попередній аналіз цього документа, а в понеділок передати експертні висновки на розгляд Президенту щодо доцільності чи недоцільності застосування вето.

За словами Акімової, до отримання офіційних висновків щодо тексту Податкового кодексу Адміністрація Президента не надаватиме. офіційних оцінок щодо подальшої долі цього документа.

Однак, за словами Ірини Акімової, надмірне розширення прав державних органів в ухваленому Верховною Радою Податковому кодексі викликає глибоке занепокоєння Президента України Віктора Януковича.

«За тим документом, який проходив голосування у Верховній Раді, у Президента є глибоке занепокоєння, пов'язане з одним питанням: як гарантоване забезпечення захисту прав і свобод громадян», – сказала Акімова журналістам у Києві в четвер.

Тим часом підприємці, що протестують проти Податкового кодексу в Києві, припинили пікетування будівлі Адміністрації Президента, однак заявляють про намір продовжити протести на майдані Незалежності до президентського вето на кодекс.

«Місто Волі («місто Свободи», як називають учасники акції наметове містечко на майдані Незалежності – Радіо Свобода) існуватиме до вето», - заявила журналістам одна з учасниць переговорів Оксана Продан, розповідаючи про плани подальших дій підприємців після завершення пікету будівлі адміністрації.
Сьогодні підприємці колоною у понад 10 тисяч осіб, вирушили з майдану Незалежності вулицею Інститутською до Адміністрації Президента, де вимагали від глави держави Віктора Януковича ветувати Податковий кодекс.

Мітингувальники не відмовилися і від інших своїх вимог, оголошених на попередніх акціях. Мова йде ще й про відставку Прем’єр-міністра Миколи Азарова, віце-прем’єра з економічних питань Сергія Тігіпка й міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова.

Сьогодні ж пройшли багатолюдні мітинги протесту підприємців і в найбільших містах України.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG