Доступність посилання

ТОП новини

Україна дослухається до критики Європарламенту – представник у ЄС


Критичні сигнали з резолюції Європейського парламенту щодо України «не пройшли повз увагу», «вони почуті», заявив представник України при Європейському Союзі Костянтин Єлісєєв.

За його словами, Україна ставиться до них «із повагою і увагою, адже йдеться про дружні поради з боку Європейського парламенту».

Водночас він привітав той факт, що ухвалений текст резолюції щодо України істотно відрізняється від деяких її попередніх проектів.

Сигнали резолюції заохочують, а не розчаровують, вони дружні, а не упереджені, заявив Єлісєєв.

В іншому коментарі на резолюцію Європарламенту, який оприлюднило Міністерство закордонних справ України, її положення названо збалансованими. При цьому МЗС звертає увагу на позитивні моменти цієї резолюції, але взагалі не згадує про критику.

Раніше в четвер Європейський парламент ухвалив резолюцію про становище в Україні, в якій євродепутати визнали європейську перспективу України і її право подати заявку на членство в ЄС.

Водночас у резолюції міститься критика перебігу кампанії місцевих виборів і загалом виборчого законодавства, ситуації зі свободою слова і незалежності засобів інформації тощо. Європарламент також закликає перевірити роль Служби безпеки України у випадках втручання в демократичні процеси.
XS
SM
MD
LG