Доступність посилання

ТОП новини

Українські миротворці їдуть у Кот д’Івуар на час проведення там виборів


Частина особового складу 56-го окремого вертолітного загону Збройних сил України місії ООН у Ліберії вирушила до Кот-д’Івуару для забезпечення оперативної підтримки місії ООН у цій країні на час проведення виборчої кампанії.

Як повідомляє прес-служба Міністерства оборони України, український підрозділ загальною кількістю до 25 осіб і два транспортні вертольоти Мі-8МТ розпочали передислокацію сил і засобів на територію ганійського авіаційного підрозділу на аеродромі Буаке (Кот-д’Івуар).

Серед основних завдань українських миротворців у Кот-д’Івуарі – перевезення персоналу місії ООН та високоповажних осіб, повітряне супроводження переміщення військ, перевезення та супровід військових вантажів, медичне транспортування, участь у пошуково-рятувальних операціях.

Верховна Рада 4 листопада цього року схвалила рішення Президента України щодо участі українських миротворців у наданні оперативної підтримки місії ООН у Кот-д’Івуарі. Українські військові перебуватимуть там у період проведення президентських виборів і до двох місяців після їх закінчення.
XS
SM
MD
LG