Доступність посилання

ТОП новини

Янукович і Медведєв планують ще не раз зустрітися до кінця року


Президенти України та Росії ще проведуть до кінця року низку зустрічей, оскільки на порядку денному є дуже багато невідкладних питань, заявляє Президент України Віктор Янукович.

«На порядку денному українсько-російських відносин поки що є невирішені питання. Багато з них ми з Дмитром Анатолійовичем сьогодні обговорили й бачимо перспективу їх вирішення. І я вважаю, що нам буде про що говорити ще до кінця цього року», – сказав Янукович на відкритті четвертого засідання українсько-російської міждержавної комісії в підмосковній президентській резиденції в Горках.

Український Президент, зокрема, зазначив, що у глав держав буде можливість поспілкуватися під час саміту ОБСЄ в Астані, саміту СНД, «і ми хочемо грудень місяць фінішувати досить серйозно, щоб ми не втратили динаміку і в 2011 рік перейшли з готовністю далі продовжувати конструктивно обговорювати та знаходити взаємовигідні рішення», – сказав Янукович.

Крім того, Президент повідомив, що українська сторона готує стратегічний договір, який має бути наповнений реальним змістом, щоб «ми не заговорювали ці питання». За його словами, позитивні напрацювання за багатьма напрямами для такого договору вже є. «Дуже важливо їх формалізувати», – наголосив глава Української держави.

Президенти України і Російської Федерації цього року зустрічаються вже вдесяте, якщо не рахувати їхні зустрічі в рамках міжнародних самітів.
XS
SM
MD
LG