Доступність посилання

ТОП новини

Путін: тісніші економічні відносини з Європою неминучі


Прем’єр-міністр Росії Володимир Путін, виступаючи в п’ятницю в Німеччині на економічному форумі в Берліні, виступав за тісніші економічні відносини його країни з Європейським Союзом.

Він навіть висловив припущення, що Росія з Європою можуть колись опинитися в зоні дії спільної валюти.

Водночас Путін заявляв, що таким тіснішим зв’язкам шкодять бар’єри, які зводить Європа.

«Коли, скажімо, російські капітали намагаються ввійти в європейський бізнес, їх просто не допускають, хоча з економічного і навіть соціального поглядів європейці надзвичайно в цьому зацікавлені. Я міг би навести багато прикладів, які свідчать про те, що російський бізнес, який намагається придбати частку в європейських концернах, часто натрапляє на політично і економічно мотивований спротив», – заявив він.

Напередодні візиту, в четвер, у газетному інтерв’ю Путін висловив пропозицію створити спільну економічну зону між Росією і ЄС, аж до зони вільної торгівлі.

У Німеччині цю ідею назвали «цікавою», але звернули увагу, що Росія мусила б зробити для цього цілу низку суттєвих кроків, і економічних, і політичних.

Серед умов для серйознішого обговорення цієї ідеї називали, зокрема, звільнення ув’язненого підприємця Михайла Ходорковського, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

У планах візиту російського прем’єра – також зустріч із канцлером Німеччини Анґелою Меркель.
XS
SM
MD
LG