Доступність посилання

ТОП новини

БЮТ: протести стануть політичними, якщо Янукович не ветує Податковий кодекс


Економічні протести переростуть у політичний рух за участю опозиційних сил, якщо Президент України не заветує Податковий кодекс, заявляють у фракції «БЮТ-Батьківщина».

«Очевидними є всі підстави для переростання економічного протесту в потужний політичний рух протидії за участю провідних опозиційних сил. Адже захист середнього класу – це захист демократії, захист нашої країни», – заявив перший заступник голови фракції «БЮТ-Батьківщина» Андрій Кожем’якін, виступаючи сьогодні з парламентської трибуни.

За його словами, глава держави має заветувати Податковий кодекс, а для «запровадження збалансованої та справедливої податкової реформи, для розробки нового Податкового кодексу має бути створена робоча група представників малого та середнього бізнесу, влади і опозиції».

Крім цього, фракція наполягає на терміновому підписанні угоди про запобігання подвійному оподатковуванню між Україною й Кіпром і ратифікації цієї угоди Верховною Радою. За словами депутатів з БЮТ, ухвалення такого рішення дозволить наповнити державний бюджет за рахунок доходів великого бізнесу.

Із 22 листопада на майдані Незалежності в Києві відбувається безстрокова акція протесту підприємців. Протестують і підприємці в інших містах України. Вони вимагають від Президента застосувати право вето до ухваленого Верховною Радою Податкового кодексу. Цей кодекс серйозно змінює умови ведення бізнесу за спрощеною системою оподаткування.
XS
SM
MD
LG