Доступність посилання

ТОП новини

Магера: якщо не буде рішення КСУ, то дату виборів вирішать зміни до Конституції


Заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера в інтерв’ю Радіо Свобода заявив, що ЦВК потрапила в правову колізію, спричинену рішенням Конституційного Суду від 18 листопада.

Якщо не буде рішення Конституційного Суду на подання ЦВК від 19 листопада, то, за словами Магери, «все вирішать, і це в кращому випадку, зміни до Конституції, якщо вони будуть ухвалені в лютому. За таких обставин, при набранні чинності цього закону, чергові парламентські вибори відбудуться в 2012 році. Якщо ж зміни не будуть прийняті або не буде необхідної кількості голосів, у такому разі доведеться оголошувати виборчий процес за скороченою процедурою».

Як заявив заступник голови ЦВК, на його думку, чергові парламентські вибори мали б відбутися 27 березня 2011 року. «Позиція більшості моїх колег є дещо іншою. Як би ми до цього не ставилися, але ані 22 листопада, ані в інший день ЦВК не оголосила про початок виборчого процесу. Це означає, що процес із чергових виборів парламенту 27 березня 2011 року не розпочався», – сказав Магера.

Як повідомило сьогодні агентство «Інтерфакс» із посиланням на свої джерела в КСУ, Конституційний Суд має найближчим часом вирішити питання про подальшу долю подання Центральної виборчої комісії щодо термінів повноважень Верховної Ради нинішнього скликання. За даними агенції, про це повідомив голова КСУ Анатолій Головін на зустрічі з делегацією Венеціанської комісії на чолі з її секретарем Томасом Маркетом.

За словами співрозмовника агентства, КСУ має ухвалити рішення: відкривати провадження за цим поданням чи відмовити в його відкритті.

Вчора голова ЦВК Володимир Шаповал розкритикував бездіяльність Конституційного Суду у зв’язку з відсутністю реакції на подання Центрвиборчкому.
XS
SM
MD
LG