Доступність посилання

ТОП новини

WikiLeaks: США непокоїлися через ядерний арсенал Пакистану


Західні держави побоювалися, що ісламістські радикали можуть отримати доступ до ядерного арсеналу Пакистану. Про це свідчить американське дипломатичне листування, оприлюднене на сайті WikiLeaks.

Один із оприлюднених документів цитує тодішнього посла США Анн Паттерсон, яка в 2009 році заявила про «велику стурбованість тим, що хтось, хто працює в установах уряду Пакистану, може поступово таємно винести достатньо матеріалів, щоб зрештою зробити зброю».

У відповідь представник пакистанського Міністерства закордонних справ назвав такі побоювання «безпідставними» і заявив, що США та Великобританія мають «позбутися своїх історичних упереджень щодо Пакистану».

Сайт WikiLeaks поступово оприлюднює понад 250 тисяч секретних американських дипломатичних повідомлень, які має в своєму розпорядженні.

Раніше стало відомо, що Інтерпол оголосив у міжнародний розшук керівника WikiLeaks Джуліана Ассанжа. Цей розшук, який ініціювала Швеція, не стосується роботи сайту, Ассанжа там звинувачують у сексуальних злочинах.
XS
SM
MD
LG