Доступність посилання

ТОП новини

Міліція хоче «призначити» винних у протесті проти Податкового кодексу?


Київ – Міліція у вівторок знову допитуватиме учасників та організаторів акцій протесту на майдані Незалежності. Допит мітингувальників почався у київському слідчому управлінні МВС вчора, і обіцяє бути тривалим. Оглядачі вважають, що влада таким чином намагається нейтралізувати протестний рух.

Міліцейські слідчі під час допиту члена партії «Свобода» вимагали надати повні списки членів організації із зазначенням їхнього місця роботи, адреси проживання та контактних даних, повідомляє прес-служба політичної сили. Водночас, речник київського Головного управління МВС Володимир Поліщук запевнив, що кримінальна справа за якою на допити викликають учасників акції протесту проти Податкового кодексу не має політичного підґрунтя.

«Слідче управління київської міліції порушило кримінальну справу за статтею 194. Це навмисне пошкодження майна. Після того, як були прибрані намети на майдані Незалежності працівники комунальних служб провели дослідження тих збитків, яких завдали встановленням цих наметів організатори і учасники цієї акції. Сума збитків становила понад 212 тисяч гривень», – повідомив Поліщук.

Данилюк: основна мета ­– тиск та дезорганізація

У цій справі допитають і лідера партії «Свобода» Олега Тягнибока. А один з організаторів акції протесту Олександр Данилюк у вівторок прийде до слідчого вже вдруге. Щоденні допити він називає тиском з боку влади.

«Основна мета залучення мене у якості свідка у цій справі: перше, психологічний тиск, а по-друге, дезорганізація роботи нашого штабу. Тому що я відповів на всі запитання по цій справі, і, навряд чи, зможу додати ще що-небудь», – підкреслив Данилюк.

Кримінальними справами нейтралізують ворогів режиму – Фесенко

Керівник Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко в інтерв’ю Радіо Свобода відзначив, що також вбачає у кримінальному переслідуванні учасників акції спробу придушити протест .

«Кримінальними справами нейтралізують найбільш радикальних опонентів. Ворогів режиму. Я не думаю, що вони будуть за грати всіх саджати, тому що це створить негативне тло для репутації Януковича на Заході. Але трошки залякати, відволікти, щоб вони були не на Майдані, а на допиті», – каже Фесенко.

Безстрокова акція протесту підприємців проти Податкового кодексу почалася на Майдані Незалежності в Києві 22 листопада. 3 грудня наметове містечко на Майдані було ліквідоване за участю міліції та комунальних служб.

Олександр Данилюк закликав до продовження акції протесту попри те, що Президент уже підписав Податковий кодекс у новій редакції. Між тим підприємці оголосили про закінчення протестних демонстрацій.
  • Зображення 16x9

    Дмитро Баркар

    У журналістиці з 1995 року. Працював регіональним кореспондентом BBC-Україна. З 2008 року – парламентський кореспондент радіо Ера-FM. З 2010 року –  на Радіо Свобода (кореспондент, редактор та ведучий програм). Основна тематика: політичні події та аналіз.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG