Доступність посилання

ТОП новини

Єгипет обіцяє посилити безпеку туристів на дорогах


Єгипетська влада вживає заходів для того, щоб посилити безпеку туристів на дорогах. Про це заявив міністр закордонних справ Єгипту Ахмед Абуль Гейт. Зокрема, за його словами, дуже ретельно підбираються водії туристичних автобусів.

«Перевага віддається старшим і більш професійним водіям, щоб у них не було спокуси перевищувати швидкість», – сказав міністр.

За його словами, швидкість пересування автобусів з туристами контролюється через супутники, в автобусах стоять обмежувачі швидкості, а влада працює над тим, щоб зменшити кількість нічних туристичних рейсів.

«Ми сподіваємось, що кількість таких випадків буде зменшуватись, і відповідна тенденція вже є», – сказав Ахмед Абуль Гейт. При цьому конкретних статистичних даних міністр не навів.

У листопаді Україна закликала Єгипет сприяти гарантуванню безпеки українських туристів. Вночі 20 листопада в Єгипті сталась ДТП за участю автобуса, в якому були іноземні туристи – громадяни Росії, України й Німеччини, загалом постраждали 40 людей, у тому числі двоє громадян України загинули й двоє були травмовані. Раніше того ж місяця внаслідок ДТП у Єгипті загинула громадянка України, ще четверо українців були госпіталізовані із травмами різного ступеня тяжкості.
XS
SM
MD
LG