Доступність посилання

ТОП новини

Лавринович: у рамках адмінреформи скоротять понад 50% держслужбовців


У ході проведення адміністративної реформи в Україні буде скорочено понад 50% державних службовців. Про це сьогодні заявив міністр юстиції України Олександр Лавринович, коментуючи впровадження адмінреформи і указ Президента «Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади».

За його словами, скорочення держслужбовців не відбуватиметься в один момент «з сьогодні на завтра», а триватиме не один рік. Для людей, яких звільнятимуть, спочатку будуть створені відповідні умови для того, щоб вони могли «знайти собі місце або у державному, або у приватному секторах», додав міністр.

Як заявив Лавринович, перший етап скорочення держслужбовців не сприятиме економії значних сум бюджетних коштів, оскільки людям, які будуть звільнятися, треба буде виплатити певні «вихідні» суми. Крім того, за його словами, не виключено, що деяка частина цих людей після звільнення зареєструється у центрах зайнятості, і їм треба буде виплачувати допомогу по безробіттю.

Водночас міністр запевнив, що на наступних етапах проведення амінреформи «економія буде очевидна».

Разом із тим, міністр наголосив, що наразі в Україні, на жаль, працює значна кількість службовців, які діють таким чином, що «не вирішують проблеми, а навпаки – створюють їх».

Як зауважив Лавринович, виданий Президентом указ «Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади» не суперечить законодавству.

9 грудня Президент Віктор Янукович змінив склад уряду, скоротивши кількість міністерств. Планується, що реорганізація центральних органів влади – це лише перший етап адміністративної реформи, після якого запланований й другий етап, у ході якого будуть реформуватися місцеві органи влади.
XS
SM
MD
LG