Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура висунула звинувачення Луценкові


Генеральна прокуратура України завершила досудове слідство за обвинуваченням екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка та його водія Леоніда Приступлюка в розтраті бюджетних коштів.

Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури, Луценку висунули обвинувачення за статтями «заволодіння державним майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою групи осіб» та «перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки».

Приступлюку висунули звинувачення за «заволодіння державним майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб» та «використання завідомо підробленого документа».

У прес-службі повідомили також, що обвинувачені Луценко та Приступлюк поінформовані про завершення досудового слідства. Їм надали матеріали кримінальної справи для ознайомлення.

Кримінальну справу стосовно Луценка порушили на початку листопада. Генпрокуратура інкримінує йому привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. Йдеться про нарахування зайвих 40 тисяч гривень пенсії водієві екс-міністра.

Екс-міністр повідомив, що вважає кримінальну справу щодо нього «наслідком його політичної та міліцейській діяльності».
XS
SM
MD
LG