Доступність посилання

ТОП новини

Президент наполягає на пенсійній реформі


Київ – Янукович назвав бюрократію «кричущою проблемою» для України. Він також зазначив, що реалізація пакета соціальних реформ одним із головних завдань влади у 2011 році. Про це глава держави сказав у виступі на засіданні Ради регіонів 13 грудня, що пройшла у Києві.

Віктор Янукович вважає. що сьогодні в Україні склалася загрозлива ситуація, викликана дефіцитом Пенсійного фонду.

«І ми з вами добре розуміємо: якщо ми не зробимо рішучих кроків у цьому напрямку, ситуація буде лише погіршуватися. Ті, хто виступає, м’яко кажучи, таким благодієм, відносно людей похилого віку, насправді зраджує цим людям. Ми цього не повинні допустити. Ми повинні казати правду та робити все, щоб з року в рік пенсії збільшувалися, щоб вони були справедливими», – сказав Янукович.

За його словами, не секрет, що соціальна політика часто сприймається громадянами, як несправедлива. «А чому? Тому що люди, які дійсно потребують підтримки держави, отримують меншу допомогу, ніж деякі інші категорії. Я так скажу, йдеться про «випадкових» пільговиків. Чи навпаки – не випадкових?», – зауважив Президент України, звертаючись до присутніх високопосадовців.

Бюрократія – кричуща проблема України – Янукович

Віктор Янукович також поросив новообраних керівників місцевих органів влади скоротити чиновницький апарат до рівня як мінімум 2004-2005 років.

«Я звертаюся до новообраних керівників міст. Шановні колеги, подивіться на свій штатний розклад, і я вас по-хорошому, по-доброму прошу, поклавши руку на серце, якщо ми з вами повернемо чисельність п’яти-шестирічної давності – це буде абсолютно нормально», – сказав глава держави на розширеному засіданні Ради регіонів сьогодні в Києві.

При цьому Президент зауважив, що він просить це зробити добровільно. Водночас, за словами Януковича, якщо цього не буде зроблено, то у керівників регіонів можуть виникнути проблеми із главою держави.

Янукович назвав бюрократію «кричущою проблемою» для України. Говорячи про початок реформи влади, він наголосив, що лише за рахунок оптимізації системи органів влади економія бюджетних коштів становитиме близько мільярда гривень, але скільки з цих коштів буде виплачено на компенсації звільненим, наразі не відомо.

Однак, за словами Президента, від цих грошей реально залишиться близько 10%. Тому економія дасться взнаки, починаючи з 2012 року.

Янукович також запевнив, що найближчим часом завершиться реформа державної служби. Ця реформа перебуватиме під особистим контролем Президента, і у разі необхідності будуть ухвалені кадрові рішення, сказав Янукович.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG