Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: українська делегація затрималася у Франкфурті через сп’яніння деяких учасників


Українська делегація з 59 осіб, які прямували до ПАР, затрималася в аеропорту німецького Франкфурта-на-Майні у зв’язку з тим, що кілька її учасників не допустили на борт літака через нетверезий стан.

Як повідомив речник Міністерства закордонних справ Олександр Дікусаров, інцидент стався 12 грудня.

За його словами, коли кількох учасників не пустили на борт, вся українська делегація вирішила залишитися в аеропорту до наступного рейсу.

За інформацією МЗС, вся делегація вже прибула в Йоганнесбург.

Представник міністерства наголосив, що ані в громадян України, ані в керівництва аеропорту, ані в поліції немає жодних претензій одне до одного.

Дікусаров не зміг відповісти, яке відомство представляє ця делегація.

За повідомленнями засобів масової інформації, делегація представляє Міністерство освіти й науки, молоді та спорту.

Тим часом, міністр освіти й науки, молоді й спорту Дмитро Табачник попросив посольство України в Німеччині та генеральне консульство України у Франкфурті-на-Майні перевірити цю інформацію.

«У разі підтвердження цього факту й вини співробітників міністерства ці особи понесуть відповідальність відповідно до чинного законодавства», – цитує Табачника прес-служба Міносвіти.

Водночас у прес-службі заявили, що затримана в аеропорту делегація не представляє міністерство – до неї начебто входять представники молодіжних громадських організацій і студентських організацій, які повинні взяти участь в 17-му Всесвітньому фестивалі молоді та студентів у Йоганнесбурзі (Південно-Африканський республіка).
XS
SM
MD
LG