Доступність посилання

ТОП новини

Дніпро обіцяють відкрити для іноземного флоту в 2011-му


Відкриття річки Дніпро для іноземного флоту стане можливим вже 2011 року. Про це сьогодні у Дніпропетровську в прес-центрі філії Інституту імені Горшеніна повідомив керівник дніпропетровської технічної ділянки водних шляхів держпідприємства «Укрводшлях» Олексій Данилян.

«Реальне відкриття внутрішніх водних шляхів України для іноземного флоту дозволить з портів Дніпра на суднах класу «річка-море» здійснювати прямі перевезення вантажів до портів Дунаю, Волги, Чорного, Азовського, Середземного, Каспійського, Балтійського та інших морів. Така транспортна схема змогла б залучити багатьох судновласників», – сказав Олексій Данилян.

Водночас, за його словами, до відкриття річки слід розробити тарифи і розв’язати питання екологічної безпеки.

Як заявив фахівець, зацікавлені у відкритті Дніпра не тільки Україна, а й Білорусь. «Білорусь здатна сама побудувати флот і зробити його конкурентом залізниці. Завдяки відкриттю річки Дніпро для іноземного флоту Білорусь отримає вихід до моря», – сказав він.

На переконання Олексія Даниляна, Дніпро є перспективним для транзиту іноземного флоту. Річка має довжину в понад дві тисячі кілометрів і є третьою за протяжністю в Європі.
XS
SM
MD
LG