Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко прийшла на допит в ГПУ разом із партією


Юлію Тимошенко перед візитом до Генпрокуратури
Юлію Тимошенко перед візитом до Генпрокуратури

Київ – Лідера партії «Батьківщина», екс-прем’єр-міністра Юлію Тимошенко сьогодні знову викликали на допит до Головного управління з розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури України. Цього разу її тут зустріли не лише журналісти, але й близько тисячі членів партії «Батьківщина», які прийшли до ГПУ, щоб висловити підтримку своєму лідеру. Подібні демонстрації солідарності із Юлією Тимошенко відбулися і біля приміщень прокуратур у багатьох обласних центрах України.

Сама Тимошенко повідомила журналістам, що прийшла на допит з адвокатами.

«Я прийшла з адвокатами. Я готова приймати всі їхні пусті папірці. Я буду абсолютно чітко і публічно себе захищати», – сказала вона.

Відповідаючи на запитання журналістів про її можливий арешт, лідер партії «Батьківщина» відповіла: «Влади сьогодні у Януковича достатньо, щоб як завгодно розправитися зі своїм головним опонентом. Але це йому не допоможе. Йому буде ще гірше, якщо він піде на цей крок».

Юлія Тимошенко вкотре наголосила, що чесно, на користь країни працювала на посаді Прем’єр-міністра. «Тому я хочу, щоб усі розслідування були публічними, щоб усі розслідування в судах також були публічними», – додала вона.

Тимошенко також заявила, що не боїться репресій, і кримінальне переслідування не змусить її припинити опозиційну діяльність. «Я не буду нікуди їхати з України. Україна – це моя земля, ви ж з України поїдете рано чи пізно. Я буду робити все, що від мене залежить, щоб мафія при владі якомога швидше залишила в спокої Україну. У цьому я бачу сенс свого життя", – заявила Тимошенко.

Акції в інших містах України

Сьогодні у Львові, Луцьку, Рівному Тернополі, Івано-Франківську, Чернівцях б'ютівці протестували біля приміщень обласних прокуратур з вимогами припинити переслідування владою екс-прем’єр-міністра України, лідера партії ВО «Батьківщина» Юлії Тимошенко, а також колишніх міністрів її уряду.

У Львові біля обласної прокуратури зібралось близько півсотні активістів «Батьківщини». Народні депутати від «БЮТ-Батьківщина» Степан Курпіль, Олександр Гудима, Андрій Шкіль та Михайло Косів заявили, що Генпрокуратура переслідує б'ютівців, у країні відбувається тотальне нищення уряду Тимошенко.

Голова Львівського обласного осередку партії Батьківщина Роман Ілик у коментарі Радіо Свобода наголосив, що пікет під обласною прокуратурою – це намагання привернути увагу суспільства до тих подій, які відбуваються в Україні. Він зазначив, що влада чинить тиск на місцевих підприємців, які підтримують партію «Батьківщина». На сьогодні у партії залищилися лише віддані прихильники Юлії Тимошенко.

15 грудня 2010 року Генеральна прокуратура заявила про порушення кримінальної справи стосовно Юлії Тимошенко за фактом нецільового використання коштів, одержаних у рамках Кіотського протоколу.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG