Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура попереджає Луценка, що його можуть узяти під варту


Генеральна прокуратура заявила в понеділок, що може «вирішити питання» про заміну запобіжного заходу з підписки про невиїзд на тримання під вартою щодо колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, звинуваченого в «заволодінні державним майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою групою осіб» і в «перевищенні службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки».

Генпрокуратура, як мовиться в заяві її прес-служби, вважає, що Луценко «свідомо затягує строки» стосовно кримінальної справи проти нього і «зловживає своїми процесуальними правами обвинуваченого», бо унеможливлює передати справу до суду.

До такого висновку в генпрокуратурі дійшли через те, що Луценко від 13 грудня «ухиляється» від явки до слідчого для ознайомлення з матеріалами справи, хоча коментує її в пресі й на телебаченні.

Відтак, мовиться в повідомленні, Луценкові «пропонують» негайно прибути до слідчого, щоб ознайомитися зі справою або щоб скласти протокол про відмову знайомитися з її матеріалами, інакше ж йому загрожує взяття під варту.

Луценкові інкримінують безпідставне, на думку слідства, надання пільг своєму колишньому водієві в часи, коли він очолював Міністерство внутрішніх справ. Колишній водій теж є обвинуваченим у цій же справі.

Луценко своєї вини не визнає і вважає саме порушення цієї кримінальної справи незаконним.
XS
SM
MD
LG