Доступність посилання

ТОП новини

МЗС закликали відреагувати на обшук у Бібліотеці української літератури в Москві


Партія «За Україну!» закликає Міністерство закордонних справ відреагувати на обшук Бібліотеки української літератури в Москві. Про це йдеться в повідомленні прес-служби партії.

«За Україну!» звертається до МЗС й посольства України в Російській Федерації невідкладно надати громадськості інформацію про ситуацію з обшуком Бібліотеки української літератури в Москві й вжити необхідних заходів реагування», – заявив депутат Верховної Ради, лідер партії «За Україну!» В’ячеслав Кириленко.

Крім цього, нунсівець наголосив, що відсутність реакції української влади на заяву прем’єра Росії Володимира Путіна про роль України в перемозі у Другій світовій війні й на ліквідацію російською владою Федеральної національно-культурної автономії українців у Росії є свідченням того, що гуманітарна політика української влади перебувати під впливом Росії.

Сьогодні деякі ЗМІ з посиланням на свої джерела в правоохоронних органах Росії повідомили, що прокуратура Москви порушила кримінальну справу за фактом поширення екстремістської літератури в Бібліотеці української літератури в Москві і проводить там обшуки. Водночас у прес-службі МВС Росії Радіо Свобода не підтвердили цю інформацію.

Напередодні керівництво бібліотеки спростувало повідомлення про поширення такої літератури.
XS
SM
MD
LG