Доступність посилання

ТОП новини

Янукович дозволив міністрам мати максимум трьох заступників


Міністр має першого заступника і заступника міністра – керівника апарату, а в разі потреби за рішенням Президента України в міністерстві запроваджується посада заступника міністра.

Це встановлено указом Президента Віктора Януковича від 24 грудня, оприлюдненим у понеділок.

Згідно з документом, усі заступники міністра призначаються на посади за поданням прем’єра, внесеним на підставі пропозицій міністра, і звільняються з посад Президентом.

«Заступник міністра – керівник апарату здійснює керівництво діяльністю апарату міністерства, призначає на посади та звільняє з посад державних службовців і працівників апарату міністерств (крім тих, які призначаються на посади та звільняються з посад міністром)», – йдеться в документі.

Відповідно до нього, міністр затверджує структуру апарату, призначає на посади за погодженням з головами місцевих держадміністрацій керівників територіальних органів міністерства та їхніх заступників, керівників самостійних структурних підрозділів апарату міністерства та їхніх заступників, а також патронатну службу міністра.

Янукович цим указом затвердив також типове положення про центральний орган виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів через відповідного члена уряду. Згідно з ним, керівник такого відомства має двох заступників, зокрема одного першого, яких також призначає Президент за поданням прем’єра, підготовленим на підставі узгоджених з міністром пропозицій глави відомства. Самого керівника відомства також призначає глава держави за поданням прем’єра на підставі пропозицій міністра.

Досі в деяких міністерствах і відомствах кількість заступників керівника досягала 8-10.
XS
SM
MD
LG