Доступність посилання

ТОП новини

Голова ВСУ каже, що не планує йти у відставку


Голова Верховного суду України Василь Онопенко заявляє, що не має наміру подавати у відставку, зокрема, у зв’язку із складною ситуацією, яка склалася навколо його сім’ї.

«Моя позиція, вона була, є й залишиться державницькою... тому у відставку я не збираюся», – сказав Онопенко. При цьому він заявив, що колись у нього відбулася бесіда із Президентом Віктором Януковичем щодо його можливої відставки, під час якої глава держави сказав, що не хоче його відставки.

«Я повинен сказати, що правової сторони я не буду торкатися, тому що я не маю можливості давати правову оцінку ситуації стосовно Євгена Корнійчука», – заявив Онопенко, відповідаючи на запитання щодо його позиції навколо порушення кримінальної справи та затримання його зятя – колишнього заступника міністра юстиції Євгена Корнійчука.

Він нагадав, що раніше проти Корнійчука відповідна кримінальна справа вже порушувалася, але була закрита. «Тому порушувати знову по факту – очевидно суд повинен розібратися в цій ситуації», – зауважив голова ВСУ.

Водночас, він сказав, що у цій ситуації його більше турбує емоційно-психологічна складова, яка сьогодні має значний негативний вплив на ситуацію в його родині.

Онопенко розповів, що у день затримання Корнійчука у нього народилася донька. «І Євген Корнійчук дуже радів. Він був присутній під час пологів. І потім його запросили до прокуратури», – заявив Онопенко. Він також підтвердив повідомлення деяких ЗМІ про те, що новонароджена дівчинка і її мати зараз перебувають у тяжкому стані.

«Тому найскладнішою є ось така психологічна складова», – наголосив голова ВСУ.

Генеральна прокуратура 22 грудня порушила кримінальну справу проти колишнього першого заступника міністра юстиції Євгена Корнійчука за підозрою в перевищенні службових повноважень, що призвело до тяжких наслідків. Корнійчука затримали.
XS
SM
MD
LG