Доступність посилання

ТОП новини

Данилишин не свідчить проти дочки Тимошенко – адвокат


Богдан Данилишин
Богдан Данилишин

Прага – Адвокат затриманого в Чехії колишнього міністра економіки України заперечує твердження про те, що Богдан Данилишин свідчить проти доньки екс-прем’єра Юлії Тимошенко. Напередодні про це заявив журналіст В’ячеслав Піховшек. Посилаючись на свідчення Данилишина, Піховшек сказав в інтерв’ю телевізійному «5 каналові», що будівництво терміналу D у Борисполі пов’язане з Євгенією Тимошенко-Карр. Генеральна прокуратура України звинувачує екс-міністра у завданні збитків державі, зокрема, під час проведення закупівель аеропортом «Бориспіль». Данилишин провину відкидає. Його затримали в жовтні у Чехії, де він згодом попросив про політичний притулок.

Чеський адвокат екс-міністра Маріна Махіткова прокоментувала дані В’ячеслава Піховшека в інтерв’ю Радіо Свобода.

– Якщо українська преса оприлюднює такі дані, то нехай наведе джерела, звідки отримує таку інформацію, бо вона неправдива. Пан Данилишин із цього приводу жодним чином публічно не всиловлювався і не має такої можливості, бо він далі перебуває у в’язниці в Чеській Республіці.

– Хто має доступ до пана Данилишина, чи він спілкується з українськими офіційними особами?

– Ніхто з українських офіційних осіб з ним не спілкується. Відтоді, як він попросив у Чехії про політичний притулок, до нього не мають доступу і працівники посольства. Він спілкується лише зі мною або телефоном зі своїми рідними.

– Раніше ви казали Радіо Свобода, що очікуєте на відповідь чеської влади у клопотанні про політичний притулок від Данилишина до кінця лютого. Чи є якась нова інформація з цього приводу?

– Поки нової інформації немає. Я спілкувалася з представниками Міністерства внутрішніх справ Чехії перед Різдвом. Поки дати вони не називають, тепер знову будемо говорити в січні. Можливо, що тоді і буде точніша інформація.
  • Зображення 16x9

    Мар’яна Драч

    На Радіо Свобода – з 1996 року. Вела різні програми, серед яких «Україна і світ» та «Свобода сьогодні». Вивчала міжнародні відносини в Рузвельтському університеті в Чикаго і державне управління та економіку в Інституті державного управління і місцевого самоврядування (нині Академія) в Києві. Директор Української служби Радіо Свобода з травня 2013 року.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG