Доступність посилання

ТОП новини

КДБ Білорусі продовжує обшуки в опозиційних журналістів


Комітет державної безпеки Білорусі продовжив сьогодні обшукувати квартири опозиційних журналістів і вилучати їхні речі.

Зранку обшукали помешкання фотокореспондентки опозиційної газети «Наша ніва» Юлії Дорошкевич – шукали «доказів» у кримінальній справі про масові заворушення в Мінську 19 грудня.

У неї вилучили комп’ютери, карти пам’яті, диктофон тощо. А її чоловіка, не журналіста, забрали з собою на допит.

Сьогодні ж обшукали й квартиру відеооператора цієї ж газети Тетяни Гаврильчик. І в неї вилучили відеокамери, комп’ютери та носії інформації.

Учора ввечері обшукали й помешкання, яке винаймає працівниця польського телеканалу «Белсат» Катерина Ткаченко. І в тому обшуку забрали комп’ютер.

Міжнародна журналістська правозахисна організація «Репортери без кордонів» засудила ці обшуки, що мають на меті вилучення документів, пов’язаних із висвітленням подій 19 грудня.

За участь у тих подіях близько 600 осіб засудили на терміни від 5 до 15 діб адмінарешту. Низці чільних опозиціонерів, зокрема, кільком кандидатам на президента, загрожує кримінальне переслідування.

Тоді, в день президентських виборів у Білорусі, на вулиці міста вийшли представники опозиції та їхні прихильники, протестуючи проти, на їхнє переконання, фальсифікації результатів, за якими чинний президент Олександр Лукашенко переміг учетверте вже в першому турі.
XS
SM
MD
LG