Доступність посилання

ТОП новини

США критикують Білорусь за закриття офісу ОБСЄ


Сполучені Штати різко скритикували вчора владу Білорусі за її рішення припинити діяльність офісу Організації з безпеки і співпраці в Європі в Мінську.

Як заявив речник Державного департаменту, це «крок назад у розвитку демократичної влади і дотримання прав людини в Білорусі».

Раніше вчора Литва, яка з початку цього року перебрала головування в ОБСЄ, теж висловила «глибокий жаль» із приводу рішення Мінська не продовжувати мандат офісу ОБСЄ.

Як заявив нинішній голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Литви Аудронюс Ажубаліс, організація почала консультації для пошуку рішення, яке все ж дало б ОБСЄ можливість продовжити роботу в Білорусі.

Нещодавно президент Білорусі Олександр Лукашенко різко скритикував негативну оцінку з боку ОБСЄ президентських виборів, що відбулися в грудні. ОБСЄ відмовилася визнати ті вибори вільними і справедливими.

ОБСЄ мала офіс у Мінську з 1998 року. Мандати таких офісів мають поновлюватися щороку одноголосним рішенням усіх 56 країн-членів. Цього разу Білорусь відмовилася підтримати продовження мандату.
XS
SM
MD
LG