Доступність посилання

ТОП новини

У Пекіні дипломат США обговорює північнокорейську проблему


Американський посланець із північнокорейських питань Стівен Босворт сьогодні перебуває в Пекіні. З дипломатами Китаю він проводить консультації про шляхи зменшення напруженості на Корейському півострові.

США переконують Китай вплинути на свого союзника Північну Корею, щоб зменшити агресивність Пхеньяна і повернути владу цієї країни за стіл переговорів про ядерне роззброєння. 2008 року Північна Корея вийшла з переговорів, які відбувалися за принципом «допомога в обмін на роззброєння». У перерваному діалозі з Пхеньяном брали участь Південна Корея, США, Росія, Японія і Китай.

Офіційні представники США твердять, що північнокорейська проблема буде ключовим питанням під час візиту до Сполучених Штатів голови КНР Ху Цзіньтао. Переговори на найвищому рівні заплановані на 19 січня.

Непорозуміння у відносинах між двома Кореями значно посилилися після листопадового обстрілу з боку Півночі південнокорейського острова в регіоні з суперечливою лінією морського кордону, жертвами якого стали четверо людей.
XS
SM
MD
LG