Доступність посилання

ТОП новини

У справі Лозінського оголосили обвинувальний висновок


Сьогодні під час чергового засідання в Дніпровському районному суді Києва у справі Віктора Лозінського завершили оголошення обвинувального висновку.

Оголошення резолютивної частини обвинувального висновку прокурором тривало півтори години, після чого учасники судового процесу визначилися з подальшою процедурою ходу судового слідства.

Зокрема, планується допитати обвинувачених Віктора Лозінського, Євгена Горбенка, Михайла Ковальського, Василя Перепелицю, потім потерпілих, свідків, експертів, дослідити матеріали справи та перейти перед ухваленням рішення у справі до судових дебатів.

Після закінчення оголошення обвинувального висновку головуюча у справі суддя Неллі Ластовка запитала підсудних, чи визнають вони свою провину. Зокрема, Лозінський відповів, що не визнає в повному обсязі, але готовий свідчити з усіх питань, які виникатимуть під час судового засідання та які цікавитимуть суд.

Горбенко заявив, що винним себе також не визнає, а свідчитиме частково. Таку саму відповідь дав Перепелиця, зазначивши, що свідчитиме.

Підсудний Ковальський сказав, що визнає себе винним у повному обсязі висунутих йому звинувачень і готовий свідчити.

У червні позаминулого року на території мисливських угідь у Кіровоградській області в результаті сутички з Лозінським, районним прокурором Горбенком і начальником районного відділу міліції Ковальським загинув місцевий житель Валерій Олійник.

За цим фактом Генпрокуратура порушила кримінальну справу за статтею «навмисне тяжке тілесне ушкодження, здійснене способом, що має характер особливого знущання, або здійснене групою осіб, а також з метою залякування потерпілого або інших осіб, або здійснене на замовлення, або таке, що призвело до смерті потерпілого».

Єгеря Перепелицю звинувачують, зокрема, у приховуванні злочину.
XS
SM
MD
LG