Доступність посилання

ТОП новини

Десятки мільйонів на обладнання кордону з Росією не дали змін – Рахункова палата


Рахункова палата за результатами аудиту дійшла висновку, що на діяльність, облаштування й оснащення пунктів пропуску через кордон із Росією, в 2008–2010 роках витрачено десятки мільйонів гривень, проте очікуваних змін і досі немає, повідомила сьогодні її прес-служба.

Зокрема, як констатувала колегія Рахункової палати, з 40 пунктів пропуску через державний кордон із Росією, що на території Харківської та Сумської областей, на даний час немає жодного, який відповідав би сучасним вимогам до оснащення засобами прикордонного і митного контролю, зв’язку та розміщувався б у належних приміщеннях.

За повідомленням, територіальні органи митної та прикордонної служби отримали за цей час на реконструкцію приміщень, придбання сучасних засобів контролю тощо 48 мільйонів гривень із держбюджету і ще понад 30 мільйонів гривень від міжнародних організацій. Крім того, ще понад 47 мільйонів гривень на ті ж цілі використали Укрзалізниця й Укравтодор.

Однак витрачання цих сум «не сприяло суттєвому покращенню стану пропускних пунктів, а отже, і здатності забезпечувати законний та оперативний перехід через державний кордон».

Відтак колегія Рахункової палати заявляє, що необлаштованість пунктів пропуску на українсько-російському кордоні в Харківській і Сумській областях негативно позначається на якості проведення прикордонного і митного контролю, що призводить до фінансових втрат держави.
XS
SM
MD
LG