Доступність посилання

ТОП новини

Представник ЄС вивчить ситуацію в Україні і доповість у Брюсселі


Одна з цілей нинішнього візиту комісара ЄС із питань розширення та європейської політики сусідства Штефана Філе – належно вивчити ситуацію в Україні з метою подальшої підготовки офіційної позиції Брюсселя щодо політично вмотивованого переслідування представників опозиції, заявив сам єврокомісар у понеділок під час зустрічі з Борисом Тарасюком, як повідомила прес-служба НРУ.

Тарасюк, який є головою комітету Верховної Ради з питань європейської інтеграції і водночас головою опозиційного Народного руху України, зустрівся з єврокомісаром у Києві на початку його дводенного візиту до України.

Під час цієї зустрічі на тему перспектив євроінтеграції та стану демократії в Україні Філе, зокрема, повідомив, що знайомий із різкою заявою уряду Сполучених Штатів щодо прикладів політично вмотивованого переслідування представників попереднього українського уряду, мовиться в повідомленні Руху.

А з позитивного боку, зокрема, Філе відзначив досягнення України на шляху законодавчого забезпечення процесу наближення держави до європейських стандартів.

Під час зустрічі Тарасюк та Філе високо оцінили динаміку двосторонніх відносин між Україною та ЄС у 2010 році, особливо щодо підготовки Угоди про асоціацію та прогресу у безвізовому діалозі, результатом якого стало надання Україні Плану дій із візової лібералізації.

Водночас учасники зустрічі висловили занепокоєння негативними тенденціями, які свідчать про певне згортання демократії в Україні, повідомив Рух про цю зустріч.
XS
SM
MD
LG