Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко говорила з єврокомісаром про утиски опозиції в Україні


Європейський комісар з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Філе заявив лідеру партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко, що вважає неприпустимим застосування принципу вибірковості в правосудді щодо політичних опонентів.

Як повідомляє прес-служба «Батьківщини», під час робочого обіду з Тимошенко єврокомісар зауважив, що повага до верховенства права, прав людини, демократичних принципів «завжди була і залишається головною у відносинах Україна – Європейський союз».

«Єврокомісар вказав на неприпустимість вибіркового застосування правосуддя стосовно політичних опонентів і висловив своє занепокоєння з приводу зростання тиску на громадянське суспільство, погіршення ситуації у медіапросторі та значного звуження політичного плюралізму», – повідомляє прес-служба.

Також Філе особливо відзначив важливу роль опозиції в наближенні Україні до ЄС.

Зі свого боку, Тимошенко розповіла єврокомісару, що зміцнення демократії та стратегічний курс на євроінтеграцію залишаються головними пріоритетами для її політичної сили, «особливо в найважчий час випробувань для демократії».

Лідер «Батьківщини» також подякувала єврокомісарові за підтримку. Сторони домовилися провести наступну зустріч найближчим часом у Брюсселі.

Екс-прем’єр Тимошенко перебуває на підписці про невиїзд у зв’язку з порушеною проти неї кримінальною справою про нецільове використання коштів, отриманих Україною в рамках Кіотського протоколу.
XS
SM
MD
LG