Доступність посилання

ТОП новини

Міліція вилучила техніку в журналістки – «Свобода»


Всеукраїнське об’єднання «Свобода» стверджує, що сьогодні вранці київська міліція обшукала квартиру журналістки Олени Білозерської нібито в рамках кримінальної справи у зв’язку з діяльністю ВО «Тризуб» імені Степана Бандери.

«У журналістки вилучили усю оргтехніку, фото-, відео-, аудіоапаратуру, мобільні телефони. Слідчий зазначив, що він не має наміру віддавати техніку, її передадуть до міліції, де з нею «розбиратимуться», – цитує прес-служба ВО «Свобода» слова адвоката журналістки Сидора Кізіна.

Адвокат також повідомив, що наразі він готує скаргу на такі дії слідчого, які суперечать закону про державний захист ЗМІ.

ВО «Свобода» вважає обшук і вилучення техніки в Білозерської ознакою «подальших політичних репресій, цілеспрямованим наступом на свободу слова і права українців».

Коментарів міліції з цього приводу на даний час немає.

Нещодавно правоохоронці Івано-Франківській області затримали дев’ятьох озброєних осіб – мешканців різних регіонів України, більшість з яких є членами Всеукраїнського об’єднання «Тризуб».

Як заявили в міліції, в затриманих вилучили автомат АКСМ без номера та 124 патрони до нього, три пістолети різних марок з патронами, саморобні ножі, дев’ять радіостанцій різних марок, дві гранати без запалів, дві пневматичні гвинтівки з оптичними прицілами, помпову рушницю з патронами. За цими фактами порушили кримінальні справи.
XS
SM
MD
LG