Доступність посилання

ТОП новини

Масового виходу українців на пенсію немає – голова ПФУ


Масового виходу українців на пенсію через оголошення пенсійної реформи в Україні немає. Про це сьогодні в Харкові, відповідаючи на запитання Радіо Свобода, заявив голова правління Пенсійного фонду України Борис Зайчук.

За його словами, кожного року в країні призначається близько 600 тисяч нових пенсій. Але поки що особливого навантаження фонд не відчуває.

«У нас традиційно у січні-лютому йде збільшення. Ми в грудні робимо інвентаризацію всіх пенсійних справ, щоб не було зловживань. Але вони всі переходять в січень. Та сама кількість, яка була в 2008-му, 2009-му, 2007-му роках. У середньому, так і є...», – сказав Зайчук.

Розмови щодо збільшення кількості охочих оформити пенсію, за словами Голови правління Пенсійного фонду України, точаться кожного року. Зокрема, як заявив Зайчук, із такими заявами виступають силовики. Натомість в Пенсійному фонді прогнозують, що кількість військовослужбовців, що бажають вийти на пенсію через пенсійну реформу цього року залишиться майже незмінною.

Минулого місяця заступник міністра внутрішніх справ Василь Фаринник заявив, що через невдоволення пенсійною реформою рапорти про відставку написали близько восьми тисяч правоохоронців. Працівники міліції із значним стажем роботи, за словами заступника міністра, хочуть встигнути до пенсійної реформи одержати вихідну допомогу, яка зараз становить від 60 до 100 тисяч гривень.

24 грудня голова парламентського комітету з питань пенсіонерів, ветеранів та інвалідів Валерій Сушкевич в ефірі Радіо Свобода наголосив на спровокованому пенсійною реформою масовому виході українців на пенсію і створенні додаткового навантаження на Пенсійний фонд.
XS
SM
MD
LG