Доступність посилання

ТОП новини

Янукович: треба терміново виконати зобов’язання перед Радою Європи


Президент України Віктор Янукович заявив про необхідність якнайшвидшого виконання зобов’язань перед Радою Європи для припинення моніторингу держави з боку цієї організації.

Про це глава держави заявив на засіданні Комісії з розвитку демократії та утвердження верховенства права, що проходить сьогодні в Києві.

Звертаючись до членів комісії, Янукович висловив переконання, що вони, незважаючи на політичні погляди, будуть конструктивно працювати на прискорення виконання Україною своїх зобов’язань перед Радою Європи.

«Я хочу сказати, що ми з вами повинні виконати історичну місію: врешті-решт, взяті Україною зобов’язання перед Радою Європи – виконати. І ми це почнемо робити спільними зусиллями, крок за кроком, і доти, доки ми не закінчимо цей процес, робота цієї державної комісії не буде зупинятися», – наголосив Президент.

За словами глави держави, Україна досі не виконала частину зобов’язань перед Радою Європою, які взяла на себе ще у 1996 році.

Зокрема, Янукович заявив, що Україна брала на себе зобов’язання протягом одного року після вступу до Ради Європи, ухвалити закон про професійну асоціацію адвокатів. Президент також нагадав про те, що Україна мала ухвалити протягом року після вступ до РЄ новий Кримінально-процесуальний кодекс.

Також, за словами глави держави, Україна не виконала зобов’язання щодо зміни ролі та функції Генпрокуратури.

Напередодні Янукович затвердив План заходів із виконання обов’язків та зобов’язань України, що випливають з її членства в Раді Європи.
XS
SM
MD
LG