Доступність посилання

ТОП новини

Зник керівник дніпропетровського «Тризубу» – активісти


Місце перебування голови Дніпропетровського осередку ВО «Тризуб» Сергія Борисенка, затриманого раніше в справі щодо пам’ятника Сталіну, досі не відоме, інформує дніпропетровська громадська організація «Град», яка тримає зв’язок із затриманими та їхніми родинами.

«13 січня надвечір з’явилася інформація, що двох тризубівців, киянина Андрія Тарасенка та дніпропетровця Сергія Борисенка, звільнено після допиту в Запорізькому обласному СБУ під підписку про невиїзд. Андрій Тарасенко наразі повертається додому, а місце перебування Сергія Борисенка досі не відоме», – повідомили сьогодні в організації.

За її даними, після допиту в СБУ Борисенка мали доправити до міського УВС Запоріжжя, де на нього вже чекали дружина і адвокат, але цього не відбулося. Міліція пояснює це тим, що Борисенко після допиту вийшов з СБУ і сам кудись пішов.

«Тарасенко після допиту був без верхнього одягу, в понівеченому взутті. Ймовірно, що Сергій Борисенко зараз невідомо де перебуває так само без верхнього одягу, грошей, телефону і зв’язку зі світом», – заявив координатор «Граду» Андрій Денисенко, який супроводжував рідних і адвоката затриманих тризубівців під час розшуків у Запоріжжі.

За інформацією «Граду», Борисенко проходить як свідок у справі щодо пошкодження пам’ятника в Запоріжжі і як підозрюваний у «страті» Сталіна.

Погруддю Сталіна, що стояло від минулого року на подвір’ї Запорізького обкому КПУ, напередодні Нового року відпиляли голову, а на початку січня цей пам’ятник підірвали.
XS
SM
MD
LG