Доступність посилання

ТОП новини

У Запоріжжі cвободівцеві за Сталіна дали ще 10 діб – «Свобода»


Жовтневий районний суд Запоріжжя продовжив термін утримання під вартою до 10 днів заступникові голови запорізької організації «Свобода» Юрієві Гудименку, якого затримали у справі про пошкодження пам’ятника Сталінові, інформує в п’ятницю агентство «Інтерфакс-Україна», посилаючись на прес-службу Запорізької обласної організації «Свободи».

Керівників обласної «Свободи» в Запоріжжі Віталія Подлобнікова і його заступника Юрія Гудименка затримували після підриву погруддя Сталінові 1 січня кілька разів. Гудименко перебуває під вартою після останнього затримання в понеділок.

Місцевим активістам «Свободи» інкримінують «заподіяння майнової шкоди шляхом обману або зловживання довірою, вчинене за попередньою змовою групою осіб, або таке, що заподіяло майнову шкоду у великих розмірах».

Подлобніков раніше заявляв, що його партія «не приховує свого негативного ставлення до комуністичної ідеології, однак обстоює свої погляди не тероризмом, а ідеологічною боротьбою».

У новорічну ніч на території Запорізького обкому Компартії стався вибух, внаслідок чого був повністю зруйнований встановлений там у травні минулого року пам’ятник Сталінові. Також була дещо пошкоджена сама будівля.

Відтак в інтернеті з’явилася заява про взяття відповідальності за цей підрив від імені досі не відомого «Руху Першого січня».

Перед цим, 28 грудня, пам’ятникові Сталіну на території обкому КПУ в Запоріжжі відпиляли голову. Відповідальність за це взяла на себе молодіжна організація «Тризуб».
XS
SM
MD
LG