Доступність посилання

ТОП новини

Обама привітав звинувачення в справі вбивства Харірі


Президент США Барак Обама привітав перший обвинувальний висновок у справі про вбивство колишнього прем’єр-міністра Лівану Рафіка Харірі.

Обама назвав висновок прокурора створеного за резолюцією Ради Безпеки ООН Спеціального трибуналу в справі Лівану важливим кроком на шляху припинення безкарності за вбивства у Лівані і досягнення справедливості для народу цієї країни.

А держсекретар США Гілларі Клінтон сказала, що дії опонентів трибуналу «спрямовані на створення хибного вибору між справедливістю і стабільністю в Лівані».

Раніше вчора прокурор Спеціального трибуналу в справі Лівану подав Трибуналові звинувачення проти підозрюваних в убивстві 2005 року прем’єр-міністра Лівану Рафіка Харірі, але зміст документа лишається конфіденційним.

Тепер його має розглянути суддя і підтвердити висунені звинувачення, перш ніж суд почне видавати ордери на арешт чи повістки. Як очікують, цей розгляд триватиме від півтора до двох з половиною місяців.

Як вважають, до вбивства визнають причетним радикальний ліванський шиїтський рух «Хезболла» чи його представників.

Минулого тижня представники «Хезболли» та її союзників вийшли зі складу уряду, який очолював Саад Харірі, син убитого політика. Це, на думку оглядачів, може призвести до затяжної політичної кризи і навіть збройного протистояння.
XS
SM
MD
LG