Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко планує звернутися до ГПУ щодо необґрунтованої емісії


Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко планує звернутися до Генеральної прокуратури з вимогою розслідувати факти необґрунтованого випуску грошей, а також незаконного виведення фінансових ресурсів з України в офшорні зони.

Як заявила Тимошенко сьогодні перед допитом у Головному слідчому управлінні Генпрокуратури, вона дала доручення опозиційному уряду встановити причини стрімкого підвищення цін.

Говорячи про результати цього дослідження, вона повідомила: «Ми вивчили скільки за 2010 рік зроблено емісії гривні ... емісію проведено на суму 99 мільярдів 671 мільйон гривень».

«Майже половина бюджету – це емісійні гроші», – сказала Тимошенко.

На переконання екс-прем’єра, цей факт свідчить про те, що весь 2010 рік «друкарський верстат, що друкував гривні, працював на повну потужність».

Крім того, за її словами, паралельно опозиційні фракції в парламенті ініціюватимуть створення тимчасової слідчої комісії, а також звіту голови Нацбанку Сергія Арбузова та прем’єра України Миколи Азарова про здійснення монетарної політики уряду та Національного банку.

17 січня Тимошенко заявила, що Генпрокуратура відновила досудове слідство в її справі щодо нецільового використання коштів, отриманих Україною у рамках Кіотського протоколу.
XS
SM
MD
LG