Доступність посилання

ТОП новини

Голова СБУ заспокоює мешканців Макіївки після вибухів


Голова Служби безпеки України Валерій Хорошковський запевнив мешканців Макіївки Донецької області, що вони «можуть спати спокійно», оскільки можливість повторних вибухів у місті попереджено.

Виступаючи в четвер на прес-конференції в Макіївці, він додав, що нині залучаються «всі можливі механізми» для того, щоб повторення вибухів не було, і після вжитих заходів можна бути «певною мірою» впевненим, що « ситуацію локалізовано». «Ті зусилля, яких сьогодні вживають правоохоронні структури, «достатні для запобігання таким ситуаціям», сказав Хорошковський.

Зокрема, за його словами, здійснена працівниками МВС і СБУ «величезна робота» підтвердила, що у всіх місцях можливого скупчення людей чи місцях, де могли статися обіцяні зловмисниками нові вибухи, така можливість не підтвердилася.

Хорошковський додав, що СБУ порушила кримінальну справу за статтею «тероризм», і наразі відпрацьовують «певну кількість» осіб та автотранспорту, які можуть бути причетні до ранкових вибухів.

За словами голови СБУ, грошей, яких вимагали зловмисники, погрожуючи новими вибухами, їм не передавали.

Первинна версія злочину пов’язана саме з бажанням одержати певну суму грошей, додав він. На його думку, вибухи «невеликої потужності» були скоєні як «акт залякування».

У четвер уранці в Макіївці сталися два вибухи, біля адміністративної будівлі державного підприємства «Макіїввугілля» і біля торгового центру неподалік. У них ніхто не потерпів, завдано незначної матеріальної шкоди.

Біля місця одного з вибухів знайшли записку з вимогою виплатити, за повідомленнями, понад 4 мільйони євро «від людей, які відомі в Макіївці», а в разі відмови погрожували влаштувати в місті ще п’ять вибухів.
XS
SM
MD
LG