Доступність посилання

ТОП новини

У Рівному владу закликали «припинити в Україні політичні репресії та терор»


У Рівному день Соборності відзначили двома мітингами.

На Майдані Магдебурзького права, перед пам’ятником «Борцям за волю України», зібралася влада та провладні партії, а на Майдані Незалежності перед пам’ятником Шевченкові – активісти та прихильники опозиційних партій та громадських організацій.

«Символічно, що в річницю єднання українців ми зібралися у Рівному на вулиці Соборній перед пам’ятником «Загиблим за Україну». Ми повинні сьогодні в черговий раз подякувати усім тим, хто поклав свої життя на олтар незалежності нашої держави. Хто усім серцем вболівав і горів за те, щоб Україна стала єдиною», – зазначив у своєму виступі голова Рівненської обласної ради Юрій Кичатий.

Водночас, у виступах рівненських політиків Рівненщини від партій «Батьківщина», УНП, «Народна самооборона» та «За Україну!» йшлося про те, що нинішня влада не бажає єдності та злагоди в Україні і погіршила умови життя, а опозиція діє невпевнено через свою роз’єднаність.

Голова Комітету Національного порятунку у Рівненській області Роман Козак наголосив, що переслідування опозиціонерів в Україні тривають.

Рівняни ухвалили звернення, в якому розкритикували новий Податковий, Трудовий і Житловий кодекси та пенсійну і земельну реформи реформу як такі, що «роблять українців рабами». Вони закликали владу «припинити політичні репресії в Україні та терор, які ведуться проти українських письменників, журналістів, представників опозиції, націоналістів» і «повернутися обличчям до українців».

Перед початком мітингу Учасники Острозького студентського інтелектуального клубу, серед яких були одесити, львів’яни, донеччани та буковинці, створили символічний ланцюг єднання, взявшись за руки на центральному майдані Рівного.
XS
SM
MD
LG