Доступність посилання

ТОП новини

Мінприроди: екологічні гроші за часів Тимошенко не надходили


Міністерство екології та природних ресурсів дало офіційне роз’яснення з приводу використання коштів, отриманих Україною за Кіотським протоколом.

У документі йдеться про те, що 290 мільйонів євро за угодою з японською стороною за продаж одиниць установленої кількості викидів парникових газів (парникових квот) у 2009-2010 роках надійшли чотирма траншами протягом квітня-липня 2009 року та були зараховані на рахунки в іноземній валюті, відкриті на ім’я Держказначейства в АТ «Укрексімбанк».

У 2009 році ці кошти на рахунки ані Міністерства охорони навколишнього природного середовища, ані Національного агентства екологічних інвестицій не перераховувалися та не використовувалися, заявили в Мінприроді.

200 мільйонів євро, згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів від 9 вересня 2009 року за підписом прем’єра Юлії Тимошенко, були конвертовані у гривню та перераховані на єдиний рахунок Держказначейства. Решта 90 мільйонів євро були зараховані на депозитний рахунок.

«20 квітня 2010 року, завдяки рішучій позиції Президента України Віктора Януковича та прем’єра Миколи Азарова, 290 мільйонів євро були поновлені на спеціальних рахунках Держказначейства та стали доступними для реалізації програм за Кіотським протоколом», – йдеться у повідомленні.

Разом із тим Нацекоінвестагентство пришвидшило роботу з проведення тендерів та визначення переможців проектів, що реалізуються в Україні у рамках угод з Японією. Такі дії української влади привели до того, що в липні 2010 року японський уряд перерахував Україні ще 150 мільйонів євро, що є свідченням взаємодовіри між сторонами, зазначили в Мінприроди.
XS
SM
MD
LG