Доступність посилання

ТОП новини

Головний ризик для фінансової стабільності України – зростання держборгу (огляд преси)


Київ – Опозиція нині – в занепаді, стверджує газета «Україна молода». Старі альтернативні політики з їхніми рейтингами недовіри не здатні зібрати масову маніфестацію, а нові альтернативні постаті й рухи ще не з'явилися. Протестний казан підігрівається дуже повільно. Про наслідки видання розповідає в статті «Одна Україна – скільки народів і опозицій?».

Чи багато ризиків загрожують фінансово-економічній безпеці України? Багато, переконує тижневик «Бізнес-ревю». Це і світові валютні війни, і неякісний інвестиційний клімат, і дефіцит бюджету, і головний ризик: динаміка росту держборгу, який набуває шалених темпів та став реальною загрозою фінансової безпеки країни. Про ризики нинішнього року розмірковує експерт видання.

Доходи від депозитів, в кращому випадку, перекривають інфляцію в Україні. Курси ведучих світових валют спрогнозувати дедалі важче. Тому, як переконують «Ізвєстія» в Україні», єдиним вигідним капіталовкладенням на найближчі 3-5 років можна вважати інвестиції в золото. Скільки на цьому можна заробити читайте в статті «Золота жила».

Про активну розробку шельфу Чорного моря розмови точаться, починаючи з 2005 року. Вуглеводні з морських надр, за задумом керманичів держави, мали б звільнити країну від імпортної газової залежності, забезпечивши промисловість та населення енергоресурсами вітчизняного походження. Однак, як пише газета «День», до реального видобутку нафти чи газу з морських глибин так і не дійшло. Про причини, а також про те, чи дозволить українсько-російська співпраця нарешті почати видобуток вуглеводнів із українського морського шельфу йдеться в матеріалі «Чорне золото» з Чорного моря».

Уряд розслідує вплив імпорту бензину на роботу українських нафтопереробних заводів. Як інформують «Економічні відомості», Кабмін ініціював спецрозслідування за фактом стрімкого зростання імпорту нафтопродуктів на український ринок. Мета – з’ясувати вплив цього факту на вітчизняну нафтопереробну галузь і поставити крапку в суперечці про доцільність введення мита. Прогнози – в матеріалі «Кабмін взявся за бензин».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG