Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ не дала дозволу на поїздку Тимошенко в Брюссель


Генеральна прокуратура України відмовила лідеру партії «Батьківщина», екс-прем’єрові Юлії Тимошенко в задоволенні її клопотання про можливість здійснення поїздки до Брюсселю. Про це Тимошенко повідомила сьогодні після допиту в Генпрокуратурі.

«На моє клопотання відносно того, щоб вони мене відпустили в Брюссель на робочі зустрічі з керівництвом Європейського Союзу, з керівництвом Європейської народної партії, я отримала відмову», – сказала вона.

За словами екс-прем’єра, відмова слідчих мотивована тим, що запрошення на її ім’я відвідати Брюссель було надане англійською мовою, тобто без перекладу.

«Я думаю, що я зроблю ще одне клопотання, перекладу ці запрошення, як вони кажуть їх завірити треба нотаріально, хоча їм достатньо відкрити засоби масової інформації і почитати, що таке запрошення є, що воно прозвучало публічно, його ніхто не приховує», – сказала Тимошенко.

Екс-прем’єр отримала два запрошення відвідати Брюссель на початку лютого цього року. Зокрема, на зустріч до штаб-квартири Європейської народної партії в період з 31 січня по 4 лютого Тимошенко запрошують керівники ЄНП Вілфрід Мартенс та Антоніо Лопес-Істуріс. Крім того, лідера «Батьківщини» запрошують виступити на святкуванні 50-річчя асоціації Європейських студентів-демократів, яке відбудеться у Брюсселі 1 лютого.
XS
SM
MD
LG